Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε μία συνέντευξη και στη συνέχεια την πρόσληψη είναι ένα επαγγελματικό βιογραφικό, που να δίνει την καλύτερη δυνατή εικόνα για μας ως επαγγελματίες.

Προφανώς ένα καλό βιογραφικό δεν μας εγγυάται την πρόσκληση σε συνέντευξη, απλά αυξάνει τις πιθανότητες, ένα κακογραμμένο βιογραφικό όμως μας φέρνει πιο κοντά στην απόρριψη, ειδικά όσον αφορά πιο απαιτητικές θέσεις. Οπότε, αν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο σύνταξής του, προφανώς πρέπει να ζητήσετε και μία δεύτερη γνώμη, ίσως από κάποιον φίλο σας, ίσως μέσα από το jope, ή αν διαθέτετε αρκετά χρήματα από κάποιον έμπειρο και εξειδικευμένο σύμβουλο σταδιοδρομίας. Αξίζει τον κόπο, ειδικά αν σκεφτείτε ότι περίπου το ίδιο βιογραφικό θα το στείλετε σε πολλές εταιρίες και θα σας χρησιμεύει για πολύ καιρό! Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε σε κάθε περίπτωση είναι να μην έχει ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη! Όσον αφορά τη γλώσσα που θα είναι γραμμένο το βιογραφικό, αγγλικά ή ελληνικά, εξαρτάται από τη γλώσσα στην οποία έχει γραφεί η αγγελία.


Μπείτε στο μυαλό του αναγνώστη

Αν θέλετε να το δώσετε σε έντυπη μορφή, το χαρτί θα πρέπει να είναι λευκό, ένα απλό Α4 είναι καλή επιλογή. Οτιδήποτε άλλο ενδεχομένως μοιάζει υπερβολικό και προφανώς δεν υπάρχει σοβαρή εταιρία που θα προσλάβει κάποιον με βάση το χρώμα ή την ποιότητα του χαρτιού του βιογραφικού.

Όσον αφορά την αποστολή του ηλεκτρονικά, είναι προτιμότερο να αποστέλλεται σε μορφή "word" και όχι "pdf", ειδικά όσον αφορά θέσεις σε μεγάλες εταιρίες, που έχουν τη δυνατότητα να περάσουν αυτόματα πληροφορίες από αυτό στο σύστημά τους. Όταν αποστέλλεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έξυπνο να αποθηκεύεται σε μορφή word παλαιότερης μορφής (π.χ. "Word 2003-2007"), καθώς ορισμένες ενδεχομένως να μην υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση του "Word" και να χαθεί ή να αλλοιωθεί η μορφοποίηση που είχαμε επιλέξει.

Πολλοί υποψήφιοι επιλέγουν να συντάξουν το βιογραφικό τους με κάποια πρότυπα του "Word", και ακόμα περισσότεροι χρησιμοποιούν το Europass. Η αλήθεια είναι με το πρότυπο αυτό είναι εύκολο να ανεβάσετε τις πληροφορίες σας, αλλά δεν είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε υποψηφίου, και λογικό είναι ένα πρότυπο βιογραφικού να μην ταιριάζει για όλους τους υποψήφιους. Επίσης, δύο άλλοι καλοί λόγοι να μην το χρησιμοποιήσετε για θέση στον ιδιωτικό τομέα είναι ότι και ο εργοδότης ίσως σκεφτεί ότι δεν αφιερώσατε χρόνο να βρείτε ένα πρότυπο που θα αναδεικνύει καλύτερα τα προσόντα σας, αλλά και χάσατε μία ευκαιρία να διακριθείτε από τους υπόλοιπους υποψήφιους, μέσα από ένα ξεχωριστό βιογραφικό σημείωμα. 

 Ακόμα, έξυπνη κίνηση είναι να έχουμε φωτογραφία στο βιογραφικό μας, διότι έτσι γίνεται κάπως πιο "προσωπική" η επαφή που προσπαθούμε να πετύχουμε, με την έννοια ότι ο υπεύθυνος προσλήψεων που θα το πάρει στα χέρια του θα νιώσει πιο έντονα ότι ασχολείται με ένα συγκεκριμένο υποψήφιο, παρά με ένα απλό χαρτί.

Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι σαφές, σύντομο και περιεκτικό. Πολλές απόψεις έχουν ακουστεί σχετικά με το πόσες σελίδες πρέπει να είναι το βιογραφικό σημείωμα. Η απάντηση είναι όσο το δυνατόν λιγότερες, στην καλύτερη περίπτωση μόνο μία σελίδα. Έτσι, θα βγάλει πιο γρήγορα συμπεράσματα και ο υπεύθυνος προσλήψεων - αφού δε θα χρειάζεται να ανατρέχει και στις δύο σελίδες, ενώ αν ληφθεί υπ' όψιν ότι στελέχη επιχειρήσεων με 5-10 χρόνια προϋπηρεσία φτιάχνουν το βιογραφικό τους συνήθως το πολύ μέχρι δύο σελίδες, είναι μάλλον υπερβολικό κάποιος με σαφώς λιγότερες πληροφορίες να επιλέγει αυτό το όριο. 

Στο jope.gr υπάρχουν και βιογραφικά υποθετικών υποψηφίων, για να δείτε και στην πράξη τι εννοούμε.


Συνοδευτική Επιστολή

Για πιο εξειδικευμένες θέσεις είναι καλή ιδέα να αποστέλλεται το βιογραφικό μαζί με μία συνοδευτική επιστολή έως μία σελίδα, καθώς δε θα υπάρχει χρόνος για τον υπεύθυνο να ασχοληθεί περισσότερο - ενδεχομένως μάλιστα να μη διαβαστεί ολόκληρη, αλλά και μόνο η ύπαρξή της έχει θετική επίδραση. Η συνοδευτική επιστολή συνήθως αποτελείται από τρεις παραγράφους περίπου, όπου η πρώτη γράφει ποιοι είμαστε και για ποιο λόγο στέλνουμε το βιογραφικό μας, η δεύτερη γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε κατάλληλοι για τη θέση και η τρίτη γιατί θέλουμε να εργαστούμε στη συγκεκριμένη εταιρία και θέση και πώς αυτό ταιριάζει με τις επαγγελματικές φιλοδοξίες μας.