13/01/16:       Αναμένεται νέο πρόγραμμα Voucher για άνεργους 29-64 ετών                  

 Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, voucher 29-64 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε ανακληθεί τον Μαΐο του 2015. 
 Η πρόσκληση του νέου προγράμματος αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου και αναφέρεται σε 26.000 άνεργους που έχουν γεννηθεί από το 1952 έως το 1987.  Οι ωφελούμενοι θα καταρτιστούν για την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων και θα απασχοληθούν για 6 μήνες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το συνολικό επίδομα ανέρχεται στις 5.400€ και το πρόγραμμα αφορά όλους τους κλάδους εκπαίδευσης από Υποχρεωτική έως και Τριτοβάθμια. Η κατάρτιση θα γίνει σε 43 διαφορετικές ειδικότητες σε 8 δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως το εμπόριο,οι νέες τεχνολογίες, το logistic, o τουρισμός κ.ά.
 Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή από τους ανέργους του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την πιθανή εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και εν γένει τα ενδιαφέροντά τους.
 Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης. Θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 6 συνεδρίες, εκ των οποίων, 2 από αυτές θα παρέχονται σε ομαδική βάση και σε ωφελούμενους με κοινά επαγγελματικά χαρακτηριστικά ή κοινούς επαγγελματικούς στόχους.

 

 

Ημέρες Καριέρας 2015

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι ημέρες καριέρας του "kariera.gr". Όπως θα δείτε υπάρχουν πολλές και μεγάλες εταιρίες για να δώσετε το βιογραφικό σας (αν και οι περισσότερες θα σας ζητήσουν να το στείλετε ηλεκτρονικά) και να ρωτήσετε σχετικά με τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή ηλεκτρονικά.

Σας προτείνουμε να εκτυπώσετε περίπου 20-30 βιογραφικά και να αξιοποιήσετε την ευκαιρία της επαφής σας με γνωστές και μεγάλες εταιρίες αφήνοντας μία καλή εικόνα και μαθαίνοντας ότι σας ενδιαφέρει από τους πλέον κατάλληλους, όπως είναι τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού των εταιριών. Μπορείτε να δείτε τη λίστα των εταιριών που συμμετέχουν, αλλά μη διστάσετε να αφήσετε το βιογραφικό σας και σε εταιρίες που δε γνωρίζετε και αν σας καλέσουν στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.
Αν είστε νέος/α απόφοιτος/η και στοχεύετε σε θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και το βιογραφικό σας στα αγγλικά.

 

 

Νέο Voucher για τους άνεργους επαγγελματίες της Υγείας (έως 20/12/13)

Το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την προκήρυξη της δράσης «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)», που στοχεύει στην κοινωνικο-οικονομική ένταξη των ανέργων επαγγελματιών υγείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπονται:

-         Κατάρτιση 240 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες, σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring)

-         Απασχόληση / Εργασιακή εμπειρία 960 ωρών (7 μήνες)

-         Συνολική Αμοιβή 7.200€ (Επίδομα Θεωρητικής Κατάρτισης 1.440€ Επίδομα Πρακτικής Άσκησης 5.760€)

Το πρόγραμμα αφορά σε Ανέργους Πτυχιούχους ΑΕΙ / ΤΕΙ εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ή όχι) για θέσεις:

-         Ιατρών

-         Νοσηλευτών

-         Οικονομικού - Διοικητικού προσωπικού νοσοκομείων

-         Ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων

 Πρέπει να κάνετε την αίτηση ηλεκτρονικά στο www.voucher.gov.gr, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες.

Προσοχή: Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 20/12/2013 στις 24.00

  Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας σε μία αξιόπιστη εταιρία στο χώρο των συμβούλων εργασίας, όπως είναι η ICAP (με την οποία δεν έχουμε κανενός είδους συνεργασία). Μπορείτε να τους στείλετε e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή να τους καλέσετε στα 210 7200180, 210 7200258, 210 7200319, 210 7200000.

 

Ημέρες Καριέρας 12-13 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι ημέρες καριέρας του "kariera.gr". Όπως θα δείτε υπάρχουν πολλές και μεγάλες εταιρίες για να δώσετε το βιογραφικό σας (αν και οι περισσότερες θα σας ζητήσουν να το στείλετε ηλεκτρονικά) και να ρωτήσετε σχετικά με τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή ηλεκτρονικά.

Σας προτείνουμε να εκτυπώσετε περίπου 20-30 βιογραφικά - ανάλογα και με το πόσες από τις εταιρίες σας ενδιαφέρουν, και να πάτε λίγο πριν την ώρα έναρξης (10.00 π.μ.), καθώς λογικά θα υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός υποψηφίων. Από την εμπειρία μας από πέρυσι, μετά τις 12.00  θα υπάρχουν μεγάλες ουρές και θα ταλαιπωρηθείτε, ενώ ίσως οι εκπρόσωποι των εταιριών δε σας ακούσουν με την ίδια προσοχή. 

Δηλώστε συμμετοχή στις ημέρες Καριέρας

 

Προσεχώς (Σεπτέμβριος 2013)

Για παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που θα δώσει εργασία με πλήρη ασφάλιση σε περισσότερους από 50.000 ανέργους έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα "προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. 

Οι άνεργοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου, με την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θα απασχοληθούν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και τα ΚΕΠ.

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων, αφορούν στα ακόλουθα:

 

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό
4. Ηλικία
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων

Πηγή: euro2day.gr

04/06/13

Επεκτείνεται με 2.200 νέες θέσεις εργασίας το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών» το οποίο ήδη υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος προέβλεπε τη δημιουργία 5.000 θέσεων εξαρτημένης εργασίας και πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες καλύφθηκαν πλήρως.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας και Ανάπτυξης προστίθενται 2.200 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Το ποσό της επιχορήγησης καλύπτει μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες, εκ των οποίων οι 24 αφορούν επιχορήγηση και οι τρεις δέσμευση του εργοδότη.

Για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει προβεί σε μείωση προσωπικού, ούτε σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης. Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Περισσότερα εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ εδώ

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

 

19/04/13

Σας προτείνουμε όλοι όσοι πληρείτε τα κριτήρια να δηλώσετε συμμετοχή μέσω κάποιου Κ.Ε.Κ ή κάποιας εταιρίας συμβούλων εργασίας στο νέο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά επιδοτούμενη θέση πρακτικής άσκησης για άνεργους νέους έως 29 ετών.

Το πρόγραμμα συνδυάζει 80 ώρες επιδοτούμενης κατάρτισης (σεμινάρια) με 5μηνη επιδοτούμενη πρακτική άσκηση για 45.000 νέους άνεργους. Για τα σεμινάρια η επιδότηση είναι 400€, ενώ για την πρακτική άσκηση για τους απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ η επιδότηση είναι 460€/μήνα και για τους υπόλοιπους 400€/μήνα. Για όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης παρέχεται ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση εάν έχετε κάρτα ανεργίας (ανεξάρτητα αν παίρνετε επίδομα ή όχι) και είστε:
1. Απόφοιτος ΑΕΙ/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 01.01.1983).
2. Απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών (ημερομηνία γέννησης από 01.01.1983 μέχρι και 31.12.1995).

Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα Κ.Ε.Κ.και τον ΟΑΕΔ, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε και σε εταιρίες σύμβούλων εργασίας, το οποίο και σας συνιστάμε. 

Το jope σας προτείνει με αλφαβητική σειρά τρεις τέτοιες εταιρίες που γνωρίζουμε ότι δέχονται αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: ICAP (σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Ευρωεργασιακή), KLUEH και MANPOWER.

Ενδεικτικά, για την πρώτη περίπτωση μπορείτε να κάνετε απ'ευθείας αίτηση μέσω του www.vriskodoulia.gr.

Για επίσημη πληροφόρηση: https://www.voucher.gov.gr/

Λήξη προθεσμίας για την επιταγή εισόδου: 20/05/13

Σημείωση: Το jope δε συνεργάζεται με κάποιο Κ.Ε.Κ. ή εταιρία, απλά σας προτείνει ορισμένες έτοιμες λύσεις για να κάνει την αναζήτησή σας πιο εύκολη υπόθεση.