Η αναζήτηση εργασίας για ένα νέο απόφοιτο που απευθύνεται και σε απαιτητικές (όσον αφορά τα προσόντα) θέσεις σε πολυεθνικές εταιρίες είναι συνήθως πιο απαιτητική διαδικασία (θα μπορούσε να ειπωθεί ότι θα πρέπει να ξεπερνάει τις 6 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο), αφού οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες έχουν πιο σύνθετες διαδικασίες επιλογής νέων αποφοίτων και αφετέρου υπάρχουν τόσοι τρόποι να αναζητήσετε εργασία (internet, έντυπα μέσα, κοινωνικό περιβάλλον), που αποκλείεται να τους εξαντλήσετε όλους. Επειδή είναι δύσκολο να γίνει αποτελεσματική αναζήτηση, χρειάζεται αυτοπειθαρχία και πρόγραμμα. Θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε πόσες ώρες και ενέργεια αφιερώσατε για να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας - μέσω της προσπάθειας που κάνετε τώρα θα δικαιώσετε και εκείνη την προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο πιο κοντά βρίσκεστε χρονικά στην ημερομηνία από τον πιο πρόσφατο ή πιο σχετικό με τη θέση τίτλο σπουδών, τόσο μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα έχετε. Πολλές εταιρίες μάλιστα προσφέρουν και προγράμματα "Graduate", στα πλαίσια των οποίων οι Νέοι Απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε πολλές θέσεις των εταιριών ώστε να αποκτήσουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά και οι προοπτικές ανέλιξης που συνοδεύουν τους συμμετέχοντες είναι σαφώς μεγαλύτερες.

 

Internet: Το βασικό εργαλείο

Το βασικό εργαλείο αναζήτησης εργασίας για ένα νέο απόφοιτο είναι το internet. Τα job sites kariera.gr και skywalker.gr είναι σταθερές αξίες. Έχουμε φτιάξει για σας το υποσέλιδο "Ιστοσελίδες για αγγελίες εργασίας", που έχει τις καλύτερες ιστοσελίδες της αγοράς για αναζήτηση εργασίας. Αν επισκέπτεστε κάθε μέρα τις σελίδες που έχουμε σε αυτό το υποσέλιδο, αλλά και στο "Θέσεις εργασίας σε μεγάλες εταιρίες", θα γνωρίζετε τις περισσότερες από τις αγγελίες που δημοσιεύονται στο internet!

 Επειδή σαν νέος απόφοιτος θα έχετε αρκετές από τις δεξιότητες που αναζητεί η αγορά (hard skills), θα σας προτείναμε να διαβάσετε προσεκτικά την αγγελία και να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας - και φυσικά και τη συνοδευτική σας επιστολή - ώστε να ταιριάζουν οι δεξιότητές σας με αυτές που ζητάει η αγγελία. Μία καλή ιδέα θα ήταν να έχετε και ένα αρχείο με τα βιογραφικά που έχετε στείλει, για να θυμάστε σε ποια εταιρία έχετε στείλει τι. Φανταστείτε να σας καλέσουν και να μη θυμάστε για ποια θέση ενδιαφέρεστε πόσο αρνητικά θα μετρήσει.

Αν κάποια εταιρία σας ενδιαφέρει περισσότερο, μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας και διερευνητικά, για να ρωτήσετε αν υπάρχει θέση στο αντικείμενο που θέλετε ή και πιο γενικά και να καλέσετε 3-4 μέρες στη συνέχεια στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για να ρωτήσετε αν το παρέλαβαν. Αν πρόκειται για μικρομεσαία επιχείρηση, θα ήταν πιο έξυπνο να περάσετε από το κατάστημα-έδρα της για να έχετε και προσωπική επαφή (ακόμα και με τον ιδιοκτήτη της), που θα είναι πιο εύκολο σε σχέση με μία μεγάλη εταιρία.

  Αν και γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να εργάζεστε σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες, οπότε μην ψάχνετε μόνο στις πολυεθνικές, που δεν ξεπερνούν το 5% της αγοράς και έχουν πιο χρονοβόρες διαδικασίες. Με τις γνώσεις σας μάλιστα, θα μπορούσατε να δείξετε σε μία μικρομεσαία επιχείρηση πώς θα μπορούσατε να φανείτε χρήσιμος και να της αυξήσετε το κέρδος.

 Μία επιλογή που έχετε είναι να επισκεφτείτε το γραφείο διασύνδεσης του ιδρύματος στο οποίο ολοκληρώσατε τις σπουδές σας, όπου μπορείτε να απευθύνεστε και μετά την αποφοίτησή σας. Κάποια μάλιστα διοργανώνουν και ημέρες καριέρας/σταδιοδρομίας, όπου μπορείτε να συμμετέχετε και να δείτε από κοντά μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

 

Σύμβουλοι Επιλογής Προσωπικού

 Μία έξυπνη κίνηση είναι να απευθυνθείτε σε εταιρίες συμβούλων επιλογής προσωπικού. Πρόκειται για εταιρίες που επιλέγουν ανθρώπινο δυναμικό είτε μέχρι την πρόσληψη είτε μέχρι κάποιο σημείο, για λογαριασμό μεγάλων εταιριών. Ορισμένες φορές μάλιστα αν προσληφθείτε ανήκετε τυπικά στο προσωπικό της εταιρίας συμβούλων. Τέτοιες εταιρίες είναι οι ICAP, Manpower, Klueh, Adecco, Randstad. Καλό θα ήταν να φτιάξετε στο browser σας ένα φάκελο με τις εταιρίες συμβούλων επιλογής προσωπικού και ένα με τις εταιρίες που σας ενδιαφέρουν, ώστε να ανατρέχετε άμεσα στις σελίδες τους και να βλέπετε τις θέσεις που ανοίγουν. Εναλλακτικά, όπως προαναφέραμε, μπορείτε να μπαίνετε συχνά στο jope.gr στις αντίστοιχες σελίδες (Ιστοσελίδες με αγγελίες εργασίας, Θέσεις εργασίας σε μεγάλες εταιρίες).

Προγράμματα ΟΑΕΔ

 Μπορείτε ακόμα να πάτε σε κάποιο σύμβουλο εργασίας του ΟΑΕΔ, και να ρωτήσετε αν υπάρχουν αιτήσεις από εταιρίες για πρόσληψη εργαζομένου μέσω υπαγωγής σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

 Μπορείτε ακόμα, εφόσον μάθετε για τα προγράμματα που τρέχουν (oaed.gr), να πάτε στις εταιρίες που σας ενδιαφέρουν και να τις ενημερώσετε ότι η εταιρία που θα σας προσλάβει δικαιούται επιχορήγηση! Απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ποιες εταιρίες το λέτε, διότι για να υπαχθεί στο πρόγραμμα θα πρέπει να τηρούνται κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία και μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ΟΑΕΔ. Για να σας βοηθήσουμε, θα σας ενημερώσουμε ότι συνήθως οι μεγάλες πολυεθνικές δεν ενδιαφέρονται για αντίστοιχα προγράμματα, αφού τις υποχρεώνουν σε περιορισμούς στις απολύσεις.

LinkedIn

Το LinkedIn είναι το πιο δημοφιλές επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερα από 562.000.000 μέλη παγκοσμίως! Αν θέλετε να φτιάξετε προφίλ όμως, θα πρέπει να ασχοληθείτε επιμελώς, διότι αν φανεί κάτι πρόχειρο θα μετρήσει μάλλον αρνητικά. 

Η πλειοψηφία των οργανωμένων τμημάτων HR, αν λάβει κάποιο βιογραφικό ενός υποψηφίου που ταιριάζει αρχικά, θα αναζητήσει το προφίλ του στο LinkedIn, για να δει κυρίως αν ο υποψήφιος είναι ενεργός στην αναζήτηση εργασίας, αλλά και για να διασταυρώσει αν οι πληροφορίες που έστειλε στην εταιρία είναι και αυτές που δηλώνει γενικά και είναι πραγματικές, καθώς μάλλον δύσκολα θα έχει κάποιος 200+ επαφές στην πλατφόρμα και θα έχει εισάγει αναληθείς πληροφορίες.

 Προσεχώς θα δημιουργήσουμε και ένα προφίλ ενός υποθετικού υποψηφίου και θα αναρτήσουμε εδώ το σύνδεσμο, για να γίνει πιο κατανοητό τι ακριβώς εννοούμε. Στο μεταξύ μπορείτε να δείτε ένα προσωπικό προφίλ.

 

Η λέξη - παγίδα για τους νέους απόφοιτους: "Overqualified"

Αν θέλετε επειγόντως δουλειά, σας προτείνουμε να δείτε και την σελίδα που αναφέρεται στους υποψήφιους χωρίς ειδίκευση. Προσέξτε όμως, διότι για τέτοιες θέσεις είστε "overqualified" - ειδικά αν έχετε και μεταπτυχιακό. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση που θα σας προσλάβει καταλαβαίνει ότι έχετε μεγαλύτερους επαγγελματικούς στόχους να κυνηγήσετε, οπότε ακόμα και σαν εργαζόμενοι, θα συνεχίσετε την αναζήτηση εργασίας. Οι συνέπειες θα είναι να απουσιάζετε κάποιες φορές για να πηγαίνετε σε συνεντεύξεις και φυσικά όταν σας παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία να παραιτηθείτε χωρίς να μπορείτε να προειδοποιήσετε έγκαιρα, οπότε να δημιουργήσετε σοβαρό πρόβλημα μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης σας.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να φτιάξετε δύο ή και τρία διαφορετικά βιογραφικά, ένα με το μεταπτυχιακό για παράδειγμα και ένα χωρίς, ώστε να μπορείτε να προσληφθείτε πιο εύκολα σε λιγότερο απαιτητικές θέσεις ώσπου να βρείτε κάτι καλύτερο. Σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη συνέντευξη και κατά τους πρώτους μήνες εργασίας, διότι αν αποκαλυφθεί η πραγματικότητα θα σας αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία. Θα καταλάβουν όμως γιατί τους κρύψατε κάποια προσόντα σας, αφού δεν είχατε σκοπό να τους δημιουργήσετε πρόβλημα, απλά να επιβιώσετε επαγγελματικά σε δύσκολους καιρούς. 

Προφανώς, αν σας προσλάβουν και μετά σας καλέσουν για συνέντευξη στο πεδίο του ενδιαφέροντός σας, θα βρείτε μία δικαιολογία και θα πάτε στη συνέντευξη. Και γενικά μην ξεχνάτε ότι πάνω από όλα είναι η δική σας επαγγελματική επιτυχία - η επιχείρηση αν είναι να επιβιώσει θα το κάνει και χωρίς εσάς - και ότι σε δύσκολες περιόδους επιβιώνει συνήθως ο πιο ευέλικτος!