1. Σε ποιο αντικείμενο θέλετε να εργαστείτε;

 

Πρώτα ανακαλύψτε αυτό που θέλετε να κάνετε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας! Αναρωτηθείτε ποια στοιχεία θα είχε η ιδανική θέση για σας. Οι ώρες που θα περνάτε στη δουλειά σας μάλλον θα είναι πάνω από 9-10 την ημέρα, και η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να μη μας αρέσει αυτό που θα κάνουμε στο μεγαλύτερο μέρος της! Οπότε, όλες οι επόμενες κινήσεις σας θα πρέπει να κινηθούν με βάση αυτή σας την "ανακάλυψη".  

Ένα άλλο κριτήριο για το πώς θα ψάξετε δουλειά είναι όσα έχετε ήδη κάνει: οι σπουδές σας και η επαγγελματική σας εμπειρία. Για αυτό το λόγο έχουμε χωρίσει την αναζήτηση εργασίας σε τέσσερις κατηγορίες στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας, ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα σε όσα έχετε κάνει. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, να θυμάστε να προτιμάτε ευκαιρίες που προσφέρουν ευκαιρίες εξέλιξης στην καριέρα σας, είτε σας δίνουν δεξιότητες που σας κάνουν ελκυστικούς στην αγορά εργασίας.

 

2. Μη χάνετε ευκαιρίες! - Δεν ξέρετε πόσο θα αργήσει η επόμενη.

 

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να φτιάξετε ένα ελκυστικό βιογραφικό σημείωμα. Αφού το φτιάξετε, θα πρέπει να το στείλετε στις εταιρίες που θέλετε να απασχοληθείτε, και για να απαντήσετε σε σχετική αγγελία, αλλά και διερευνητικά, για να ρωτήσετε αν υπάρχει αγγελία στο αντικείμενό σας. Στη σελίδα "Θέσεις εργασίας σε μεγάλες εταιρίες", μπορείτε να βρείτε ανοιχτές θέσεις εργασίας ή να στείλετε το βιογραφικό σας σε περισσότερες από 200 μεγάλες εταιρίες. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι η άμεση ανταπόκριση στις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν, καθώς στην εποχή μας οι θέσεις καλύπτονται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στη σελίδα "Ιστοσελίδες με αγγελίες εργασίας" του site μας, μπορείτε να βρείτε αγγελίες εργασίας. 

Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο γνωριμιών σας όσο περισσότερο μπορείτε. Στην αγορά εργασίας ακούγεται από στελέχη ανθρώπινου δυναμικού ότι περίπου το 60-80% των νέων θέσεων δε δημοσιεύονται, αλλά καλύπτονται εσωτερικά ή μέσω γνωριμιών. Καλό θα ήταν να μην λέτε μόνο ότι ψάχνετε δουλειά, αλλά και τι σας ενδιαφέρει. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να σας ανακαλέσουν στη μνήμη τους οι γνωστοί σας μόλις ακούσουν για μία συγκεκριμένη νέα θέση. Φυσικά δε θα πείτε ότι αναζητάτε αποκλειστικά στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά σας ενδιαφέρει περισσότερο από τα υπόλοιπα.

 

 Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέχετε, είναι να φροντίσετε ότι στο λογαριασμό σας στο facebook δεν έχετε φωτογραφίες ή αναρτήσεις όπου φαίνεστε μη σοβαρό άτομο, ή ακόμα και να ρυθμίσετε από το λογαριασμό σας οι παραπάνω να μη φαίνονται σε τρίτους. Ακόμα και οι μικρές εταιρίες πλέον, πριν προσλάβουν κάποιον εργαζόμενο, αναζητούν το προφίλ του στο facebook.

 

 Στη συνέχεια, θα σας προτείναμε να επιλέξετε μία από τις κατηγορίες στα δεξιά της σελίδας.