Ίσως σας κάνει εντύπωση που διαλέξαμε να προσθέσουμε την παρούσα σελίδα, αλλά ο τρόπος που βλέπουμε την κατάσταση και η ψυχολογία μας γενικά επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό τη διάθεσή μας να κυνηγήσουμε τις ευκαιρίες που θέλουμε κατά την αναζήτηση εργασίας.

Ειδικά σε περιπτώσεις που η περίοδος ανεργίας ξεπερνάει το εξάμηνο, παρατηρείται μία έντονη απογοήτευση από τον υποψήφιο, που συνοδεύεται και από μία προσωρινή εγκατάλειψη της προσπάθειας. Η εξεύρεση εργασίας όμως συνδέεται άμεσα με την υπομονή και την επιμονή. 

Τα αποτελέσματα των πράξεών μας σήμερα θα φανούν ίσως σε αρκετό χρονικό διάστημα και είναι πολλές φορές που οι υποψήφιοι αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν έψαχναν πιο δυναμικά, αλλά έχουν χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο. Θα πρέπει να είστε περήφανος/η και μόνο που κάνετε αυτή τη σημαντική προσπάθεια και την κάνετε με έξυπνο τρόπο. Επίσης στις συνεντεύξεις οι υπεύθυνοι θέλουν να βλέπουν άτομα με αυτοπεποίθηση, που είναι περήφανοι για τον εαυτό τους, για όσα έχουν καταφέρει και που δεν εγκαταλείπουν εύκολα την προσπάθεια! Ίσως μάλιστα σας ρωτήσουν πώς κινηθήκατε στην αναζήτηση εργασίας.

 

Φυσικά είναι κατανοητές και εύλογες οι οποιεσδήποτε ανησυχίες στις μέρες μας. Το παλιό πρότυπο που οι περισσότεροι έψαχναν κάποιο γνωστό για να τους βάλει σε μία εταιρία ή κάποιο μέσο για να μπουν στο δημόσιο και να έχουν τη θέση τους επ' αόριστο έχει αλλάξει, οπότε πρέπει να κάνετε μόνοι σας πλέον τις κινήσεις σας για να βρείτε δουλειά - και να δεχτείτε τις συνέπειες αν δεν το κάνετε. Αυτό που θα βρείτε μόνος/η σας όμως ίσως είναι πιο ενδιαφέρον από αυτό που "θα σας έβρισκαν", αφού πλέον ψάχνετε κυρίως στο αντικείμενο που αρέσει σ'εσάς, και ίσως να είναι και καλύτερο από τη ρουτίνα ενός υπαλλήλου επαναλαμβανόμενων υποστηρικτικών καθηκόντων, δεδομένου ότι θα αφιερώνετε στον εργασιακό σας χώρο πάνω από το 1/3 του χρόνου σας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε αυτό που σας αρέσει.

Όσο για το θέμα της "μονιμότητας" σε μία δουλειά, μπορείτε να την κερδίσετε με δύο τρόπους. Πρώτον, αν είστε εξαιρετικός/ή στη δουλειά σας, οπότε πολύτιμος/η για τον εργοδότη σας. Και δεύτερον, αν είστε συνεχώς ελκυστικοί στην αγορά εργασίας - αν παίρνετε δεξιότητες και γνώσεις που ζητάει η αγορά, ώστε ακόμα κι αν για κάποιο λόγο κλείσει η εταιρία σας να μη δυσκολευτείτε να βρείτε πάλι δουλεία. Ο τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να διαλέγετε δουλειές που σας δίνουν αυτές τις δεξιότητες - που σας κάνουν συνεχώς καλύτερους, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος της συνεχούς κατάρτισης - επιμόρφωσης!

Πιστέψτε λοιπόν στον εαυτό σας - διότι αν δεν το κάνετε πρώτα εσείς μην περιμένετε από άλλους να πιστέψουν στις δυνατότητές σας. Και να έχετε πάντα στο μυαλό σας το στόχο, είτε αυτός είναι κάποιο εισόδημα που θα κάνει πιο άνετη τη ζωή σας, είτε μια θέση εργασίας για την οποία θα ξυπνάτε χαρούμενοι κάθε μέρα για να πάτε στον εργασιακό σας χώρο!